21.7.01


Laatste nieuws

De Finse firma SanomaWSOY heeft Kwik en Kwek ontslagen!
In VNU-kringen is grote onrust ontstaan nu de nieuwe eigenaar van de VNU-bladenpoot een dergelijke, op het oog willekeurige, beslissing heeft genomen. Waarom Kwik en Kwek ontslaan, maar Kwak niet?
Bestuursvoorzitter J. Rauramo van SanomaWSOY verklaarde hedenavond: "Wij kijken met een frisse blik naar de 250 Nederlandse bladen die wij in ons bezit hebben gekregen. Meer efficiency is geboden. Drie neefjes is echt teveel van het goede. De heer Kwak kan het werk van zijn collega's Kwik en Kwek er heel goed bij doen."
Maandag trekt een actiegroep, die spontaan is gevormd uit de 3500 VNU-medewerkers naar Helsinki om te demonstreren voor hun nieuwe hoofdkantoor. Kwik en Kwak zullen in de optocht uiteraard voorop lopen. Uit solidariteit zal Kwak zich bij hen voegen.
Oom Dagobert, die aan de transactie 200 miljoen euro heeft overgehouden, keurt de demonstratie ten strengste af.
Meneer Foppe in Australië
(foto: Siegfried Woldhek)

Ergens in Australië

"We lopen nu zo'n vier uur, maar ik zie nergens vastigheid. Lopen? Waden... dit is nou echt waden wat we doen. Waarbij ik meteen aan de wadden moet denken. Ze kennen hier toch geen eb en vloed, hè? Als nu de vloed opkomt, zijn we vreselijk de lul.
Kijk 's op je GSM.... geen dekking? Dus een helikopter kan ons hier ook niet uithalen.
Moeten we niet zuidelijker? Lópen we naar het zuiden? Niet! Achter ons ligt toch het oosten?
Stel dat we voor donker de auto terugvinden, dan moeten we nog tien uur rijden voor we de bewoonde wereld bereiken...
Ik wil even gaan liggen... Laat mij hier maar liggen. 't Is mooi geweest. Ik heb altijd Australië nog 's willen zien... die wens is vervuld. Over en uit."

Andere taal

Een jaar geleden stonden de Olympische Spelen in Australië op uitbreken. Het werden de 'meest succesvolle uit de geschiedenis'.
Heeft Sydney daar de vruchten van geplukt? Totaal niet, zegt de heer Joe Hockey, een federale minister, in een verfrissende donderspeech.
Sydney heeft de kans voorbij laten gaan een wereldstad te worden en als er niets gebeurt, wordt het 'a global retirement village'.
'Meer mensen!', vraagt Hockey, 'in 2021 moet Sydney zeseneenhalf miljoen inwoners tellen, in 2050 acht miljoen! Laat ze maar komen, de immigranten, geschoold of ongeschoold. Welkom in Australië!'

Frisse speech!

20.7.01


Globalisering in Nederland

Onze Donald Duck komt in Finse handen!
Moeten we niet alsnog naar Genua?

Telefoontje

- Met Van der Veer?
- Met De Bie. U bent de media-intellectueel Bert van der Veer? De tv-columnist van Vrij Nederland?
- Spreekt u mee, ja. Wat kan ik voor u doen?
- Maar u bent ook de bedenker van Ticket to love en interviewer in het programma Liefde & zo?
- Jazeker. Als Denker over de media, moet je ze ook van binnuit kennen. Waar kan ik u mee van dienst zijn?
- Nou, het zit zo: ik ben Bekende Nederlander en ik wilde u vragen of ik in dat programma over de liefde ook 's mocht worden geïnterviewd.
- Eh... nou, ik vraag voornamelijk jonge sterretjes uit de commerciële hoek, dus ik denk niet dat u daar in past.
- Waarom niet? Omdat ik een grijze kop heb? Juist wèl! Ik heb een langjarige ervaring en ik zou die jonge dingetjes nog wat kunnen leren.
- Nou, wij willen het liefst jonge mensen, want - zo staat het ook in ons persbericht - wij schetsen met de serie ook 'een tijdsbeeld van een generatie'.
- Ach kom, Bert, dat geloof je toch zelf niet. Je bent gewoon uit op een portie smakelijke geiligheid, joh. Als er nachtelijke beelden uit de Lovehut worden uitgezonden, loopt bij jou thuis toch ook het kwijl tussen je pijp vandaan?
- Meneer De Bie, ik dacht niet dat ik...
- Dat dacht ik wel. Je bent een ouwe geilpruim en ik wou je een handje helpen. Ik kan je de sappigste verhalen vertellen. Ik doe het nu wat rustiger aan, maar tot 1990 heb ik het met alle vrouwen in het Hilversumse gedaan, daar kan je twee extra afleveringen van Vies & zo mee vullen.
- Die flinke oudemannenverhalen vertelt u dan maar in uw eigen programma. Daar zouden uw kijkcijfers flink van opknappen.
- Nee, je moet in jouw VN-column 's uitleggen hoe jíj tongzoent. Lijkt me interessanter dan die slappe kwasi-intellectuele praatjes van een zogenaamde televisiekenner. Of tongzoen je nooit? Of tongzoen je zonder de pijp uit de mond te nemen?
- Tuut, tuut, tuut....

Vanavond bij RTL4: Liefde & zo. Niet kijken. Is té dom.

Gemaskerd bal

Dankzij een gouden tip zit ik nooit meer zonder maskers. (zie 18-07). Een feestwinkel in Amsterdam-Osdorp heeft o.a. een heel redelijk Mick Jaggermasker in stock.
We zagen hier een maskerloze zaterdagavond met schrik en beven tegemoet, maar we zitten weer helemaal goed.
Uitzoeken!

Met dank aan :]=Esc

19.7.01

(Het voortuintje-bericht staat nu twee maal in dit log, maar ik kan dat ene (zonder link) er niet meer afkrijgen!)
Voortuinbunker

Ik ben gek op bunkers. Van mijn zesde tot mijn twaalfde heb ik er vaak en hartstochtelijk in gespeeld en die - toegegeven ietwat macabere - liefde gaat nooit over. Ik kan aan de Zuid- en Noordhollandse kust heel wat prachtig begroeide duintoppen aanwijzen, die in werkelijkheid van beton zijn. Restanten van het grootste fort dat ooit ter wereld werd gebouwd. In WO2 uiteraard.
Iemand in Voorburg deelt die liefde, maar maakt het behoorlijk bont. Tot het bouwen van een bunker in mijn voortuin zal ik toch niet gauw besluiten. Of heeft Rob van Eigen Huis en Tuin hier meedogenloos toegeslagen?
Gezellig voortuintje!
(24/07/01: de link verwijst naar een inmiddels vernieuwde pagina van Voorburginsite)

De Miljoenpoten Komen!

Het sensationeelste nieuws komt dezer dagen uit Zeeland. Een miljoenpotenivasie! Niet van outerspace, maar uit Zelzate. En de gemeente Zelzate gaat dit alles verslindende leger miljoenpoten inzetten in de Slag om Sas van Gent (2001).
Denk je eens in: een leger van honderdduizend miljoenpoten... hoeveel poten gaan Sas van Gent vertrappen?
Horror uit Zeeland!

Voortuinbunker
Ik ben gek op bunkers. Van mijn zesde tot mijn twaalfde heb ik er vaak in gespeeld en die, toegegeven ietwat macabere, liefde gaat nooit over. Ik kan aan de Zuid- en Noordhollandse kust heel wat prachtig begroeide duintoppen aanwijzen, die in werkelijkheid van beton zijn. Restanten van het grootste fort dat ooit ter wereld werd gebouwd. In WO2 uiteraard.
Iemand in Voorburg deelt die liefde, maar maakt het behoorlijk bont. Tot het bouwen van een bunker in mijn voortuin zal ik toch niet zo gauw besluiten. Of heeft Rob van Huis en Tuin hier meedogenloos toegeslagen?
gepost door Wim op


PR

Hebben wij ooit gehoord van de gemeente Retranchement? Hoe zegt u? Ja, in Zeeland kennen ze Retranchement, weten ze ook hoe je die naam moet uitspreken. Maar u en ik?
Wat gaat Retranchement er aan doen om Retranchement landelijke bekendheid te geven? Want dat is dringend nodig. Het is toch te gek dat een handjevol Nederlanders slechts weet dat Retranchement 'een fraaie raadszaal' heeft? En er is zoveel meer... eh... nou ja, het is erg mooi in Retranchement.
Probeer nu eens het volgende krantenartikel helemaal uit te lezen en zie hoe de burgemeester grootse pr-plannen koestert.
En vanaf nu bekijken we de programma's van de Rijdende Rechter met de grootst mogelijke argwaan!

18.7.01


Fopbom

Het heeft de kranten niet gehaald, het was onbenullig incidentje: twee weken geleden heeft iemand (wij weten wie) een bom gegooid naar minister-president Wim Kok. Het was een hoogst onschuldig stinkbommetje, gekocht in Amusa. Maar om dan zo overspannen te reageren...
Een bunker onder Het Plein!

Fopstoel

Internationaal befaamd werden de fopstoelen van Amusa.
Toen Europa nog grenzen kende, passeerden we ontelbare malen de meest strenge douaneposten in een auto met één zichtbare bestuurder en drie onzichtbare passagiers.
Ra ra hoe kan dat?
Haagse fopramp

Vandaag reisden we naar Den Haag om er inkopen te doen. Gisteravond had ons rubberen Mick Jaggermasker het begeven! Bij het opzetten trokken we per ongeluk een scheur in het voorhoofd. We realiseerden ons dat dit masker een dikke vijfentwintig jaar had dienst gedaan. Wat een kwaliteit!
Eind jaren zestig, die eerste inferieure Mick Jaggermaskertjes... je mocht blij zijn als je er het einde van de avond mee haalde. Soms hield je een losse neus in handen, een andere keer trok je het beroemde Jaggergebit aan flarden.
Tot we de maskers van Amusa ontdekten. President Reagan, Laurel en Hardy, Mao, Margaret Thatcher - wat hebben we een succes gehad met de maskers van Amusa. We werden er kind aan huis en we kochten er op het laatst al onze fopartikelen. Je wekelijkse voorraad klapsigaren? Je windkussens? Je suikerklontjes-met-spinnen? Amusa was hèt adres.
En zo betraden we vanmiddag goedgemutst de Passage, die mooiste winkelstraat van Nederland ('Den Haag je tikt ertegen en het zingt' - de gouden regel uit het beroemde gedicht van Gerrit Achterberg) en we verheugden ons op het moment dat we met een langgerekt 'Joehoooeee! Daar zijn we weer!' de winkeldeur zouden opengooien.
Maar de klink gaf niet mee. gesloten! En toen zagen we het opgeplakte onheilsbiljet WEGENS OMSTANDIGHEDEN GESLOTEN.... EXECUTIEVERKOOP! Godverdegodver...
Amusa is dicht!
En ja hoor, de Passage gaat een upgrading tegemoet. "Je moet hier weer een Rolex kunnen kopen."
Maar ook een nepdrol, dames en heren projectontwikkelaars!

17.7.01


De bal rolt door

Het gaat sneller dan ik ooit had gedacht. Bieslog staat nu al op zes sites vermeld. Tijs had de primeur op zaterdag 14 juli, drie dagen nadat ik was begonnen. Op 16 juli volgden zidouta, vodb, de geitenfokvereniging, tonie en de eerder genoemde zwarte kat.
Hulde en dank!

Word Wide Web Wonder

Het wonder is geschied: ik heb lezers! Ik begon deze site uit nieuwgierigheid; hoe is het om gratis en voor niks een eigen site in te richten en wat gaat er dan gebeuren, zonder je adres aan iemand door te geven.
De bovenste link in de linker kolom (kijk ook hier) verwijst naar de site van Siegfried Woldhek - met (o.a.) een schitterende verzameling tekeningen. Siegfried kreeg een enthousiaste mail van iemand die zijn adres bij mij had gevonden (ja, ik ben echt nog een stomverbaasde beginner!). Die mail stuurde me naar de zwarte kat en daar staat het!

Zo gaat op het web een balletje dus rollen. Wat is dit toch een veel interessanter medium dan die stomme televisie!

De grootse ezelsbrug ter wereld

Hij ligt in Europa en omspant twaalf landen. Naam? DING FLOF BIPS!
Gelezen in een bankfolder: de beginletters van de landen die meedoen aan de euro - Duitsland, Italië, Nederland, Griekenland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Finland, België, Ierland, Portugal en Spanje - vormen samen de ezelsbrug DING FLOF BIPS.
Wij worden geacht die woorden uit het hoofd te leren. Is dat even handig!
Idee: mevrouw Dingetje Flof-Bips speelt de hoofdrol in een door de overheid gesponsorde komische strip, die de euro populair moet maken.
Meer van hetzelfde

Meer Big Brothers, meer mollen, meer in een reageerbuis gekweekte popgroepjes, meer hoererij in luxe vakantiehuizen - de markt voor Reality-TV is nog lang niet verzadigd. In Amerika zijn voor het volgende seizoen 20 tot 25 nieuwe programma's in voorbereiding. Een massamoordenaar die (symbolisch) mensen omlegt, sexy jonge vrouwen die dolgraag Playmate willen worden... In de jacht op jong publiek is niets te dol. De vraag is gewettigd: How much is too much?
Zelf een boek schrijven

De schrijver Elmore Leonard (nooit iets van gelezen) geeft in de New York Times een paar gouden schrijfregels weg.
Hiermee aan de slag!

Ho, ho, hoofdredacteurtje! Daar kom je niet mee weg. Wie is Elmore Leonard? Zoeken, ja!
En zo kwam ik op de verbazingwekkende site terecht van Amerika's grootste crimewriter. Vandaar dat ik hem niet kende, want ik hou niet zo van het misdaadgenre. Er zijn 16 films van zijn boeken gemaakt.
Die site! Volgestopt met Flash. Nee, zo maken ze ze niet bij ons. Welke Nederlandse schrijver durft zich zo te presenteren?

16.7.01

Billeritsie boterspritsie bij de thee
Als ik doodga neem ik Billeritsie mee
Maar ik ga nog lang niet dood
Daarom gooi ik Billeritsie in de sloot.

15.7.01

Familie

Zus Loes, echtscheidingsconsulente, broer Ed, gehandicaptensporttrainer, broer Leo, adjudant Koninklijk Huis en broer Timo, GSM-freak - het opladen duurt tergend lang, maar hier krijgt u een kijkje in mijn familiefotoalbum.
Ja, dat weet ik nog: de Haagse kroketten van Van der Kraats bleven altijd aan je kleven.
Lees even dit bericht uit de Leeuwarder Courant.
Van dit geval zou ik graag een tien minuten durende reconstructie willen zien in Opsporing Verzocht.